Workshops sociaal domein

Workshop In je kracht!

Voor jongeren vanaf 12 jaar. Geef een boost aan je zelfvertrouwen! Wat zijn je sterke kernwaarden en wat juist je zwakke punten? Krijg inzicht, een nieuwe kijk op jezelf en tips om je zelfbeeld te vergroten. Deze workshop bestaat uit 2 delen.

Workshop signaleren, dat is niet pluis!

Een vroege signalering van eenzaamheid, depressie, ondervoeding, dementie en ga zo maar door, is een prioriteit! Maar… dat gaat niet vanzelf! Hoe signaleer je goed? Met deze workshop wordt je aan de hand genomen en gaan we samen leren in signaleren! Hoe neem je veranderingen waar? Hoe krijg je zekerheid? Wat staat je te doen? Een goede communicatie in dit soort situaties maakt het verschil! Krijg handvaten, tips en uitleg… maar nog belangrijker: ga samen met anderen in gesprek en deel de wijsheid en ervaring die je al hebt opgedaan.

Workshop eenzaamheid.

Eenzaamheid is van ons allemaal! Iedereen heeft wel eens eenzame gevoelens gehad. Wanneer deze gevoelens niet weggaan maar zelfs erger worden ontstaat er een probleem. Samen gaan we in gesprek over herkenning en taboe, wie kan een verschil maken en hoe ga je van goede communicatie over in doen! Dit alles onder het motto: Een persoon is niet eenzaam, een persoon is nog veel meer dan dat alleen!

Workshop projectie, hoe kijk jij naar een ander?

Ben jij ook zo goed dat je al snel “weet” wat de ander denkt, voelt en nodig
heeft? Een ontzettend handige eigenschap…toch?
Weet je dan ook echt wat de ander wil en denkt, of projecteer je je eigen
gevoelens, onzekerheden en emoties uit jouw eigen ervaringen…
Het thema projectie is een ontzettend ruim begrip. In deze workshop neem ik
je aan de hand om je inzicht te vergroten en jezelf tegen te komen. Enkele
onderdelen zullen zijn: Zelfinzicht, oordelen, irritatie en kernwaarden… Spreekt
dit je aan en ben je er klaar voor jezelf onder de loep te nemen? Dan leer ik je
graag de basistechnieken aan om met projectie aan de slag te kunnen en zo op een positieve manier verder te kunnen groeien!

Workshop de (werkende) mantelzorger.

Je bent niet alleen mantelzorger maar nog zo veel meer! Hoe vind je de balans in gewoon je leventje leiden, werken en (ver)zorgen tegelijk? Goede vraag, toch? Ik nodig je uit om samen met mij en andere mantelzorgers in gesprek te gaan, te delen en te uiten! Krijg handvaten, doe ideeën op en informeer jezelf. Enige kenmerken van deze in beweging brengende workshops zijn:

  • Mantelzorg in het algemeen.
  • Hoe krachtig sta ik, signaleren, grenzen bewaken en mezelf zijn!
  • Balans, eigen ik, werk, gezin.
  • Positieve gezondheid.

Workshop het Balans-beeld.

Of je nu werkt of studeert, jong of (wat) oud(er) bent, man of vrouw…een fijn leven heeft alles te maken met balans. Ja, er zijn verschillende facetten in je leven maar je bent 1 persoon, alles werkt samen en beïnvloed elkaar. Om inzicht te krijgen en weer eens te beseffen hoe de situatie is en welke kant je eigenlijk op wilt gaan is ONTZETTEND BELANGRIJK! Het is van grote toegevoegde waarde om hiermee in de klas of samen op het werk aan de slag te gaan!

Kenmerken van aan bod komende onderwerpen: sociaal leven, werk en studie, persoonlijke ontwikkeling, gedachten en gevoelens, fysieke gesteldhei